Çanakkale Çan'da Dört Köyün Katılımıyla Geleneksel Yörük Hayırı Düzenlendi
Çanakkale'nin Çan ilçesinde düzenlenen geleneksel Yörük hayrında 4 bin kişi bir araya geldi. Etkinlikte öğle namazı öncesi Kur'an ve Mevlit okunarak, ardından keşkek ikram edildi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Çan ilçesine bağlı Kızılelma, Zeybekçayır, Ozancık ve Bardakçılar köyleri tarafından organize edilen geleneksel Yörük hayrı, Kızılelma köyü Doğan çam mevkiinde gerçekleştirildi. Dört köyün bir araya gelmesiyle düzenlenen etkinlik, 4 bin kişinin katılımıyla renklendi. Katılımcılar, öğle namazı öncesinde gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif tilavetine eşlik ettiler. Kılınan öğle namazının ardından, davetlilere 40 kazan keşkek ikram edildi. Yörük hayrına, sivil toplum kuruluşları başkanları, ilçe siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yörük hayrının tertip heyeti başkanlığını üstlenen Kızılelma köyü muhtarı Mehmet Kocaçolak, "Dört komşu köy bir araya gelerek Yörük hayrımızı yaptık. Katılımlarından dolayı herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Etkinlik, yerel kültürün yaşatılması açısından önemli bir buluşma noktası oldu.