Siyaset »

Sivas Gemerek'te Açılışı Yapılan Huzurevi ile 30 Bin Yaşlıya Hizmet Verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sivas’ın Gemerek ilçesinde açılışı gerçekleştirilen huzurevi ile 30 bin 279 yaşlının yatılı bakım hizmeti aldığını duyurdu.

Sivas’ın Gemerek ilçesinde hayata geçirilen 50 kişilik Gemerek Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla açıldı. Törene Göktaş’ın yanı sıra AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, milletvekilleri ve diğer yetkililer de katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Göktaş, yaşlılara yapılan yatırımı Türkiye’nin geleceğine yapılmış bir yatırım olarak değerlendirdiklerini belirtti. Göktaş, "Yaşlılarımıza sahip çıkmak, bizim için sadece bir hizmet değil, millet olarak kim olduğumuzun bir göstergesidir. Büyüklerimizin tecrübeleri, gençlerimize yol gösteren kılavuzlardır. Devlet olarak vatandaşlarımızın zor zamanlarında yanında olmak ve yaşlılarımız için güvenli bir yaşam sunmak bizim sosyal devlet anlayışımızın gereğidir." dedi.

Büyüklerimizin Mirasına Sahip Çıkıyoruz

Bakan Göktaş, büyüklerin eşsiz mirasına sahip çıktıklarını ifade ederek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, büyüklerimizin huzuru ve ailelerimizin refahı için çalışıyoruz. Hedefimiz, yaşlılarımıza daha konforlu imkanlar sunarak refah içinde yaşamalarını sağlamak." diye konuştu. Ayrıca, Sivas’ta 1.480 yaşlıya vefa hizmeti sunulduğunu da aktardı.

Sivas’a Önemli Kaynak Aktarıldı

Göktaş, geçtiğimiz yıl evde bakım yardımı için Sivas’a 632 milyon lira kaynak aktarıldığını belirtti. Bu yardımlar sayesinde Sivas’ta bu ay 4.615 vatandaşa toplam 63 milyon lira ödeme gerçekleştirildiğini vurguladı. Gündüzlü bakım ve aktif yaşam merkezleri ile yaşlıların güvenli bir ortamda vakit geçirebilecekleri alanlar sunulduğunu belirtti.

Yaşlılar İçin 486 Huzurevi

Bakan Göktaş, Türkiye genelinde 486 kamu ve özel huzurevinde 30 bin 279 yaşlının yatılı bakım ve rehabilitasyon hizmetinden yararlandığını ifade etti. Sivas’ta ise mevcut 3 huzurevi ile yaşlı bakım merkezinin 132 yaşlıya hizmet sunduğunu aktardı. Yeni huzurevinin, yaşlıların kendilerini güvende hissedecekleri bir ortam sağlayacağını belirtti.

Büyüklerin Hayır Duası Bizim İçin Değerlidir

Göktaş, büyüklerin hayır duasını kazanç bildiklerini vurgulayarak, "Yaş aldıkça yanımızda güveneceğimiz bir el, halimizi soran bir dost isteriz. Bizim görevimiz, büyüklerimize bu güven duygusunu hissettirmek." dedi. Açılışta, büyüklerin ihtiyaçlarında devlet desteğini ve çalışanların ilgisini yanlarında hissetmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı’nın ilham kaynağının büyükler olacağını vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkür etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.