Güncel »

Bartın Merkez'de Protokol Üyeleri Kızılay'a Kurban Bağışladı

Bartın Merkez'de yer alan devlet yetkilileri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kızılay'a kurban bağışında bulundu.

Bartın Merkez'de, il protokolü, Kızılay'a kurban bağışında bulunarak ihtiyaç sahiplerine destek sağladı. Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve beraberindeki AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu ve Amasra Kaymakamı Muhammed Çetin, kurbanlarını kesilerek Kızılay'a bağışladı. Bu bağış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklediği Türk Kızılay tarafından başlatılan "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" kampanyası kapsamındadır.

Kampanya, Bartın'da büyük ilgi görmekte ve Türk Kızılay Bartın Şubesi Başkanı Nihat Yalçın ile yönetim kurulu üyeleri tarafından desteklenmektedir. Vali Arslan, kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla Kızılay'a bağışta bulundu. Yalçın ve Kızılay yöneticileri, Ulus ve Amasra Kaymakamları ile birlikte bu kampanyaya destek veren diğer isimler arasında yer aldı.

AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Kızılay’a yapılan bağışlarla vefat edenlerin ruhuna bir fatiha okumak istediklerini belirtti. Ayrıca, bayramda mazlumlara yardım etmek için herkesin Kızılay’a bağış yapmasını teşvik ettiğini ifade etti. Bartın’da kendi kurbanını keseceğini de sözlerine ekleyen Arslan, ekonomik durumu iyi olanların bu yardıma katılmasını istedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ise, Türk Kızılay'ın yürüttüğü bu ulvi görev için teşekkür etti. Aldatmaz, Türkiye'nin her zaman kendi vatandaşlarının yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki mazlumları unutmadan hareket ettiğini kaydetti. Kızılay gibi köklü kuruluşların, Türk milletinin yardımseverliğini sembolize ettiğini vurguladı.

Arslan ve Aldatmaz, İslam coğrafyasındaki tüm Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutlayarak, kampanyaya destek verenlere teşekkür plaketi takdim etti. Yalçın, kampanyanın yoğun ilgi gördüğünü ve toplumun bu tür yardımlara duyduğu farkındalığın arttığını belirtti. Bartın'da yaşamanın ve yardımlaşmanın önemine dikkat çeken Yalçın, herkesin Kızılay’ın uzattığı yardım elini tutmaya davet etti. Bu kampanya, sadece Bartın için değil, dünyanın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahipleri için de büyük bir anlam taşıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.