Osmaniye'de Emrah Dağ, 'Gardaşım' dediği boğasını satmanın üzüntüsünü yaşıyor.
Osmaniye'de besicilik yapan Emrah Dağ, 1 ton 300 kilogram ağırlığında ve ‘Gardaşım’ ismini verdiği boğasını satmanın hüznünü yaşıyor. Kurban Bayramı'na yaklaşırken, Dağ’ın beslediği boğa alıcısını buldu. Alıcı, ismini ve fiyatı açıklamak istemedi.
Osmaniye'de kurbanlıklar alıcılarını bulmaya devam ediyor. Besicilikte ata mirasını sürdüren Emrah Dağ, ailesinden devraldığı mesleğinde önemli bir başarıya imza attı. 3 yaşındaki boğa, 1 ton 300 kilogram ağırlığıyla dikkat çekiyor. Dağ, boğayı yavruluğundan itibaren dikkatle büyüttüğünü ve aralarında güçlü bir bağ oluştuğunu belirtti. Ayrıca çiftliğinde başka büyük boğalar bulunduğunu da ifade etti.
Emrah Dağ, "Çukurova bölgesinin en küçük ili Osmaniye’den en büyük boğa" ifadesini kullanarak, bu geleneği sürdürmenin önemini vurguladı. Kasım ayında doğduğu için ‘Kasım’ ismi verilen boğa, Dağ’ın çocukluğundan beri içinde bulunduğu hayvancılık deneyiminin bir parçası. Dağ, "Küçüklüğünden beri biz yetiştirdik. İsmini neden Kasım koyduk, çünkü Kasım ayında doğdu. Bir yandan seviniyoruz, bir yandan da üzülüyoruz. Kasım’ımız gideceği için üzülüyoruz." dedi.
Kasım’ın, çevresi tarafından çok sevildiğini anlatan Dağ, "Çocuk gibi seviliyor. Çevreden herkes gelip onu severdi. Komşumuz Eyüp abi, lokantacı, işini bırakıp gelir Kasım’ı sevmeye. Müşterileri gelir, çocuk gelir, eşi dostu gelir, herkes onu sevmeye gelirdi." şeklinde konuştu. Dağ, boğanın gidecek olmasının da bir üzüntü kaynağı olduğunu dile getirerek, "O da sanki gideceğini hissediyor gibi. Biraz üzgün, kendisinde de bir sıkıntı var gibi." dedi.
Emrah Dağ, işini sevmenin önemine değinerek, "Başka kurbanlıklarımız da var, diğer çiftliğimizde de hayvanlarımız bulunuyor. Ama bunun gibisi yok. Bunun kadar var desem yalan olur ve bir ton 300 kilogram ağırlığında. Bu meslek dedemizden bize kaldı. Bir insan yaptığı işi sevmezse başarılı olamaz." ifadelerini kullandı. Dağ, "Ya yaptığın işi seveceksin ya da sevdiğin işi yapacaksın. Biz bu işi severek yapıyoruz." diyerek mesleğe olan bağlılığını vurguladı.