Erzurum Tekman'da Dere Yatağına Düşen 9 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti
Erzurum Tekman'da, dere yatağına düşen 9 yaşındaki Asiye Polat'ın boğulması sonucu hayatını kaybetti.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Edinilen bilgiye göre, Tekman ilçesine bağlı Toptepe Mahallesi'nde sabah saatlerinde evinin önünde salıncakta oynayan Asiye Polat, aniden yağan aşırı yağmur nedeniyle köyün içinden geçen dere yatağına düştü. Çocuğun su akımına kapılmasıyla mahalle sakinleri hemen müdahale ederek Asiye'yi sudan çıkardılar. Olayın ardından Gökoglan Jandarma ekipleri, durumu 112 Acil Servis'e bildirerek yardım çağrısında bulundu. Asiye Polat, ambulans ile Tekman Şehit Piyade Çavuş Muhammet Binici Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak, çocuk yolda ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Cumhuriyet savcılığı, olayla ilgili inceleme başlatarak cenazeyi otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Boğulma sonucu yaşamını yitiren Asiye Polat, bugün mahalle mezarlığında defnedildi. Tekman Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.
Mahalle sakinleri, köyün ortasından geçen derede daha önce de 4 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini belirterek, bu durumun önüne geçilmesi için acil tedbir alınması gerektiğini ifade ettiler.