Siyaset »

Kilis Merkez'de Belediye Başkanı Hakan Bilecen, CHP İl Başkanı Mehmet Umut Sapan'a destek verdi.

Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, tutuklanan CHP İl Başkanı Mehmet Umut Sapan’a destek açıklamasında bulundu. Bilecen, cezaevi önünde yaptığı basın toplantısında Sapan’ın gözaltına alındığını ifade ederek, hukuki sürecin takibi konusunda da bilgi verdi.

Kilis Ceza İnfaz Kurumu önünde basın mensuplarına konuşan Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "CHP İl Başkanım Umut Sapan 2 gün önce gözaltına alındı. Şu an tutukluluk süreci devam ediyor. Ben de kendisini ziyarete geldim. Avukatıyım ancak bugün kanunlar gereği belediye başkanı olduğum için açık görüş yapamadım, kapalı görüş gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Konunun siyasetin dışında bir mesele olduğunu belirten Bilecen, "Bu benim için siyaset değil. Siyasi konulardan çok uzak bir mesele. Umut Sapan benim kardeşim gibidir. Zamanında ben İYİ Parti’nin kurucu merkez ilçe başkanıyken, Abdi Bulut aday olduğunda ‘Umut Sapan’a karşı tek kelime edemem’ demiştim. Bugün de aynı noktadayım" ifadelerini kullandı.

Süreç boyunca kendisinden siyasi bir açıklama beklenmemesi gerektiğini vurgulayan Bilecen, "Umut dışarı çıkacak ve kendisini ifade edecek. Biz bu tür uygulamaların doğru olmadığını düşünüyoruz. Ülkemiz çok gergin. Söylemlerime dikkat ederek konuşuyorum. Dün ve bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne polis zoruyla girilmesi, yaşanan gelişmeler ülkemizi geriyor, bizleri zora sokuyor" dedi.

Belediye hizmetlerini sürdürdüğünü, aynı zamanda avukat olarak hukuki süreci takip ettiğini aktaran Bilecen, "Benim şu an bütün derdim Umut Sapan’ın dışarı çıkması için ne gerekiyorsa onu yapmak. Aynı zamanda onun avukatıyım. Adalet yerini bulacaktır. Bayramdan önce Umut Sapan’ın tahliye olacağına inanıyorum. Sonuçta tutuklama en son uygulanacak tedbirdir ancak ne yazık ki ilk tedbir olarak uygulandı. İlk defa Kilis halkından Umut için dua etmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.