Eskişehir'de Bayram Yolculuğu Sırasında Bilet Fiyatları Aynı Kaldı
Eskişehir'de Kurban Bayramı dolayısıyla şehirlerarası otobüs terminalinde yoğunluk yaşanırken, bilet fiyatları geçen yıl ile aynı seviyede kaldı. Yetkililer, korsan taşımacılığa karşı uyarılarda bulunarak, güvenilir firmalardan bilet alınması gerektiğini vurguladı.
Eskişehir’de bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, otogarda büyük bir yoğunluk oluşturdu. Cuma gününden itibaren yola çıkan binlerce kişi nedeniyle otobüs seferleri tam kapasiteyle çalışıyor. Bu yoğunluk nedeniyle otobüs firmaları ek seferler düzenliyor. Otobüs işletmecileri, vatandaşları bilet kesmeyen kaçak taşımacılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Güvenilir firmalardan bilet alınmasının önemine dikkat çeken yetkililer, aksi takdirde yolcuların önemli mağduriyetler yaşayabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.
Bayram döneminde ulaşım ücretlerinde herhangi bir artış olmadığını ifade eden firma yetkilileri, tarifelerin geçen yılla aynı seviyede kaldığını belirtti. Eskişehir çıkışlı popüler güzergahlar için güncel bilet fiyatları ise Antalya için 1000, Alanya için 1200, İzmir için 750, Ankara için 550 ve Bursa için 450 lira olarak belirlenmiştir.
Tüm Seferler Dolu
Otobüs firması yetkilisi Gökhan Koşarer, Cuma gününden itibaren seferlerin tamamen dolu olduğunu ve bazı illere giden yolcu sayısının daha fazla olduğunu belirtti. "Şu anda seferlerde yoğunluk söz konusu. Cuma gününden itibaren tüm seferlerimizi dolu gönderdik. Yetmeyen seferlerimize de ek seferlerle yolcu mağduriyetini gidermeye çalıştık. Bugüne kadar tüm seferlerimiz doluydu, bugün biraz daha yavaşlamaya başladık. Bayramlarda Akdeniz’e gitmek vatandaşlarımız arasında yaygın bir tercih oldu. En çok Antalya, Alanya ve İzmir bölgelerine giden yolcularımız var. Eskişehir’e gelen yolcu sayısı ise oldukça az, şu anda gidiş ağırlıklı bir durum söz konusu" diye konuştu.
Korsan Taşımacılığa Dikkat
Sektörde belgesiz taşımacılık yapan korsan araçların artışına dikkat çeken Gökhan Koşarer, bayram yoğunluğundan yararlanmak isteyen kaçak taşımacılara karşı vatandaşları uyarırken, güvenilir firmaların tercih edilmesi gerektiğini belirtti. "Korsan taşımacılık sektörde sıkça karşılaşılan bir durum. Yetki belgesi olmayan, belgesi olmadan Eskişehir’e gelip yolcu almaya çalışan minibüs ve otobüs tarzı kaçak işler oluyor. Vatandaşlarımızı ikaz ediyorum; lütfen güvenilir firmalardan, bilet kesebilen firmalardan bilet alsınlar. Kağıda yazılı veya çeşitli belgelerle bilet veren firmalardan kesinlikle bilet almasınlar. Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de korsan taşımacılık söz konusu. Bu hem güvenliğimizi tehdit ediyor hem de yolcuları mağdur edebiliyor. Yasa gereği yasaktır. Bir trafik denetiminde bu araçlar bağlanabiliyor ve yolcular ortada kalabiliyor. Verdikleri para, ayırdıkları zaman boşa gidiyor. Herkese önerim, korsan taşımacılıktan uzak dursunlar ve tanıdıkları firmalardan bilet alsınlar" şeklinde konuştu.