Yaşam »

Muş Merkez'de Kurban Bayramı Dolayısıyla Bayramlaşma Programı Gerçekleştirildi

Muş'ta Kurban Bayramı dolayısıyla Valilik tarafından bir bayramlaşma programı düzenlendi. Programda Vali Avni Çakır, güvenlik güçlerine ziyaretlerde bulunarak personelin bayramını kutladı.

Muş’ta Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen bayramlaşma programı, Valilik makamında yapıldı. Programa katılan protokol üyeleri, kamu personeli, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar ile bir araya gelen Muş Valisi Avni Çakır ve Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, katılımcılara tek tek bayram tebriğinde bulundu.

Bayramlaşma programının ardından Vali Avni Çakır ve Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, güvenlik güçlerine yönelik ziyaretlerde bulundu. Jandarma uygulama noktası, 112 Acil Çağrı Merkezi ve polis uygulama noktaları ziyaret edilerek, çalışanların bayramı kutlandı.

Muş Valisi Avni Çakır, Kurban Bayramı süresince kent genelinde yoğun trafik ve nüfus hareketliliğinin yaşandığını belirterek, vatandaşların huzur ve güvenliği için geniş kapsamlı tedbirler alındığını ifade etti. Çakır, Muş’un Doğu Anadolu’nun batıya açılan önemli güzergâhlarından biri olduğunu ve gurbetçi yoğunluğu nedeniyle bayram dönemlerinde trafik akışının arttığını vurguladı. Ayrıca, bu süreçte kent nüfusunda da ciddi bir artış yaşandığını kaydeden Çakır, güvenlik güçlerinin sahada yoğun bir mesai yürüttüğünü dile getirdi.

Bayramın Huzur İçinde Geçmesi İçin Tedbirler Alındı

Bayram süresince vatandaşların güvenliği için toplam 2 bin personelin görev yaptığını açıklayan Çakır, "İlimizde bayram süresince vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bayram geçirmeleri için gerekli tüm tedbirleri aldık. Yaklaşık 1400 jandarma personelimiz ve 600 polisimiz olmak üzere toplam 2 bin güvenlik personelimiz 10 günlük tatil boyunca sahada görev yapacak. Şu ana kadar da gerek trafik gerekse asayiş olayları bakımından herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı." şeklinde konuştu.

Trafik Kurallarına Uymak Hayati Önem Taşıyor

Bayram yolculuğuna çıkan vatandaşlara da çağrıda bulunan Çakır, trafik kurallarına titizlikle uyulması gerektiğini vurguladı. Vatandaşların bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi için dikkatli olmalarını isteyen Çakır, "Bugün yola çıkacak, hali hazırda yolda olan veya bayram dönüşü seyahat edecek vatandaşlarımızdan trafik kurallarına sıkı sıkıya riayet etmelerini özellikle istirham ediyoruz. Bayramın birlik ve beraberlik ruhunun kazasız belasız şekilde tamamlanmasını temenni ediyoruz." dedi.

Görev Başındaki Personel İçin Teşekkür

Bayram süresince görev yapan tüm kamu personeline teşekkür eden Çakır, özellikle güvenlik, sağlık, itfaiye ve acil çağrı ekiplerinin büyük özveriyle çalıştığını belirtti. Çakır, "Kolluk kuvvetlerimiz başta olmak üzere sağlık, AFAD, 112 Acil Çağrı Merkezi ve itfaiye personelimize görevlerinde kolaylıklar diliyorum. Vatandaşlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Bayramlaşma programı, görev başındaki personelle hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.