Siyaset »

İran Heyeti, Katar'daki Diplomatik Temaslarını Tamamlayarak Ülkesine Döndü

İran heyeti, Katar'daki diplomatik görüşmelerini tamamlayarak ülkesine döndü. Temaslar, ABD ve İsrail ile yürütülen savaşın sona erdirilmesi amacıyla gerçekleştirildi.

İran heyeti, Katar'da gerçekleştirdiği temasları tamamladıktan sonra İran'a döndü. Heyet, İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ve Merkez Bankası Başkanı Abdolnaser Hemmati'den oluşuyordu. Bu ziyaretin amacı, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarını sona erdirmek için yürütülen diplomatik çabaları güçlendirmekti.

Geçtiğimiz günlerde Katar'ın başkenti Doha'ya gelen heyetin, görüşmelerde Hürmüz Boğazı, zenginleştirilmiş uranyumla ilgili meseleler ve İran’ın dondurulmuş fonları gibi konuların ön planda olduğu belirtilmişti. Bu bağlamda, İran heyetinin diplomasi yoluyla bölgedeki gerginliği azaltmaya yönelik çabalarının devam edeceği vurgulandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.