Siyaset »

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'da Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret ederek Anma Günü'nü kutladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ülkücü Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti. Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, "Ülkücü için makam hakkı verilecek bir emanettir" ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Ülkücü Şehitleri Anma Günü" nedeniyle Kızılcahamam'da düzenlenen etkinlikte Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bahçeli'yi çok sayıda partili karşıladı ve dua ettikten sonra anıta kırmızı karanfiller bıraktı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Bahçeli, ülke için canlarını feda eden şehitleri rahmetle andı. 27 Mayıs tarihinin, şehitlerin hatıralarına saygı gösterdiği bir gün olduğunu belirten Bahçeli, bu tarih boyunca ülkücülerin duygularını bir araya getirmenin önemine vurgu yaptı.

Bahçeli, "Ülkücü için makam, hakkı verilecek bir emanettir" diyerek, Milliyetçi Hareket Partisi'nin her kademesinin şehitlerin kanları ve davalarına olan bağlılıkları üzerine kurulu olduğunu ifade etti. Ülkücülerin her görevde büyük bir sorumluluk taşıdığını, bu sorumluluğun hesabının hem Allah'a hem de millete verilmesi gerektiğini belirtti. Bahçeli, "Bunun altında ezilmememiz, davamızın kutsallığına dayanmaktadır" dedi.

Bahçeli, şehitlerin ruhlarının yaşadığını ve onların hatıralarının nesillere ışık olduğunu dile getirdi. Şehitlerin cesaretleriyle toplumda örnek teşkil ettiğini ve Türk-İslam davasının yaşatılması adına gösterdikleri fedakarlıkları anlattı. "Bir ülkü peşinde, bir Turan düşünde şehadet şerbetini içtiler" diyerek, ülkücü şehitlerin hayat hikayelerinin önemli olduğunu vurguladı. Zindanda, sokakta veya üniversite koridorlarında imtihan edilen ülkücülerin, bu süreçte vatan için canlarını feda ettiklerini ifade etti.

Bahçeli, "Şehitler kervanımızın her halkasıyla bir ölsek de bin dirileceğimizi bir kez daha buradan haykırıyorum" diyerek, şehitlerin manevi huzurunda başlarının mahzun olduğunu fakat onların yaşadığı değerleri yaşatmaya kararlı olduklarını belirtti. Bahçeli, Türk birliği ve Türk milliyetçiliğinin son kalesi olarak, bu değerlere sahip çıkacaklarını ifade etti.

Son olarak, başta merhum Alparslan Türkeş ve Gün Sazak olmak üzere, Türk-İslam ülküsü uğruna hayatlarını kaybeden tüm şehitleri saygıyla andı. Bahçeli, "Şehitlerimizin ruhları şad, makamları ali olsun" diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.