Asayiş »

İran Hürmüz Boğazı'nda 4 Gemiyi Uyarı Ateşiyle Geri Döndürdü

İran ordusu, Hürmüz Boğazı'ndan geçmeye çalışan 4 gemiye uyarı ateşi açarak geri dönmelerini sağladı. Olay, yerel saatle 00.35'te gerçekleşti.

İran Hürmüz Boğazı'nda gergin anlar yaşandı. İran devlet televizyonu, ordunun güvenlik güçleriyle önceden koordine olmadan Hürmüz Boğazı'ndan geçmeye çalışan 4 gemiye uyarı ateşi açtığını duyurdu. Bu durum, bölgedeki gerilimi artıran bir gelişme olarak kaydedildi. Haberde, "Dört gemi, güvenlik güçleriyle iletişim kurmadan Hürmüz Boğazı'na girmeye çalıştı. Gemilere yapılan uyarılara rağmen, bu uyarılar dikkate alınmadı. Bu nedenle, uyarı ateşi açıldı ve gemilerin geri dönmeleri sağlandı" şeklinde bilgiler verildi. Olayın yerel saatle 00.35 civarında meydana geldiği belirtildi. Bu tür durumlar, Hürmüz Boğazı'nın stratejik önemi dolayısıyla sıkça yaşanmakta ve uluslararası sulardaki güvenlik endişelerini artırmaktadır.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.