İzmirli Yönetmen Evrim İnci, Belgesel Çalışmalarıyla Ödül Rekortmeni Olmayı Başardı
Evrim İnci, belgesel sinema alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Yaşar Üniversitesi mezunu olan İnci, belgesel çekimlerinde yaşadığı sıra dışı deneyimlerle beraber, bağımsız projelerinde karakterlerin hayatlarına yakından temas ediyor.
Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu olan Evrim İnci, belgesel sinemaya yönelme kararının üniversite yıllarında şekillendiğini ifade etti. Bu süreçte aldığı eğitimlerin kendisine büyük katkı sağladığını belirten İnci, "Üniversitemizde son derece iyi eğitim aldık. O yıllardan itibaren kurmaca olaylardan çok gerçeğe yakın meseleler ilgimi daha çok çekiyor. Üniversitenin ilk yıllarında aldığım derslerde -özellikle TRT’den gelen ve uygulamalı dersler veren hocalardan hem kurmaca hem de belgeseli görme ve deneyimleme şansım oldu. Burada ilerlemem gereken türe karar verdim ve yaklaşık on iki yıldır belgesel sinemacı olarak yoluma devam ediyorum" şeklinde konuştu.
Yönetmen, belgesel çekimlerinin çoğu zaman sıra dışı deneyimler içerdiğini belirterek, çekim sürecinde unutamadığı anlarla ilgili bazı örnekler verdi. "-20 derecede Çıldır Gölü’nde çekim yapmak, kurtlarla görüntü almak ya da mayınlı arazilerde yürümek zorunda kalmak bu deneyimlerden bazıları. Özellikle bağımsız projelerimde karakterlerin hayatına yakından temas etmeyi ve onların hikâyelerini empati kurarak anlatmayı çok önemsiyorum" dedi.
Evrim İnci'nin üzerinde çalıştığı ilk uzun metrajlı belgeseli "Sokağın Son Yolcusuyum" adlı proje ise izleyenlerle buluşmak için gün sayıyor. İnci, "Bu belgeselle çocukluğumu geçirdiğim aile evimize güzel bir şekilde veda etmeyi istedim. Diğer belgesellerime göre daha yavaş ritmi olan bir iş. Bu yüzden farklı bir çalışma tarzı uyguluyorum. Çekimlerin neredeyse tamamı bitti. Kurgu çalışmaları devam ediyor. Filmi üç ay içinde tamamlayıp, galasının ardından uluslararası festival yolculuğuna başlamasını hedefliyoruz" şeklinde sözlerini sürdürdü.