Eğitim »

Kocaeli'de Kütüphaneler, Sınav Döneminde Haftanın 7 Günü Hizmet Verecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, YKS ve LGS hazırlığı yapan öğrencilerin talebi üzerine kütüphanelerin 1 Haziran'dan itibaren haftanın 7 günü açık olacağını açıkladı. Öğrencilerin verimli bir çalışma ortamı bulmaları amacıyla hazırlanan bu düzenleme, 20-21 Haziran tarihlerindeki sınavlara kadar geçerli olacak.

Kocaeli'de kütüphanelerin çalışma günleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sınavı (LGS) döneminde güncellendi. 1 Haziran tarihinden itibaren, "Kütüphanem Kocaeli" bünyesindeki tüm merkezler, daha önce kapalı olan pazartesi günleri dahil haftanın 7 günü açık olacak. Bu değişiklik, öğrencilere 153 Çağrı Merkezi ve kütüphaneler aracılığıyla ilettikleri talepler doğrultusunda gerçekleştirildi. Yeni düzenleme ile birlikte, kütüphaneler, yaklaşan sınavlar öncesinde öğrencilerin hizmetinde olacak.

İzmit'teki Alev Alatlı ve SEKA kütüphanelerinin yanı sıra, Derince, Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova'daki kütüphaneler de pazartesi günleri hizmet vermeye başlayacak. Daha önce haftada 6 gün 09.00-22.00 saatleri arasında açık olan bu kütüphaneler, artık her gün öğrencileri ağırlayacak. Öğrencilerin sınav hazırlıklarına destek olmak amacıyla bu adım atıldı.

Öte yandan, 7 gün 24 saat açık olan Millet Kütüphanesi’nde mevcut çalışma düzeni aynen devam edecek. Bu kütüphaneler, binlerce basılı eseri, geniş e-kitap arşivini, sessiz çalışma salonlarını ve yüksek oturma kapasiteleri ile öğrencilere sundukları konforlu çalışma imkanıyla dikkat çekiyor. Sınav maratonu boyunca gençlerin eğitim hayatına destek olmayı sürdürecekler.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.