Sivas'ta Yer Alan İş Yerinde 35 Yıllık Bal Çerçeveleri Dikkat Çekiyor
Sivas'ta bir iş yerinde sergilenen 35 yıllık bal çerçeveleri, üzerlerinde Allah lafzı ve Türkiye haritası motifleriyle dikkat çekiyor. Görenlerin ilgisini çeken bu çerçeveler, uzun yıllardır koruma altında tutuluyor.
Sivas'ta bulunan bir iş yeri, 35 yıl önce kovanlardan çıkarılan bal çerçeveleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bu çerçeveler, üzerinde Allah lafzı ve Türkiye haritası bulunan özel motifler taşıyor. Zamanla ilgi odağı haline gelen çerçeveler, her geçen gün daha fazla müşterinin ilgisini çekiyor. İş yeri sahibi Fethi Şahin Bingöl, bu çerçevelerin babasından miras kaldığını belirterek, "Bu ürünler bizim manevi olarak en değerli varlıklarımız" şeklinde konuştu.
Bingöl, bal çerçevelerinin geçmişinin kendisinden çok daha eskiye dayandığını, 35 yıllık bir hikayesi olduğunu ifade etti. “Üzerinde Allah yazısı olan ya da Türkiye haritasına benzeyen balları, yıllar önce özenle ayırarak sergilemeye başladık. Hiçbir deformasyona uğramadığı için bu şekilde muhafaza ediyoruz. Orijinal Zara balı, yıllar geçtikçe bozulmuyor. Müşterilerimiz yıllardır bu balları tanıyor ve önceden bizim dükkânımızı tercih ediyorlar” dedi.
Bal çerçevelerinin geldiği zaman çocuk yaşlarda olduğunu belirten Kenan Toptaş ise, "Bu ballar kolilerle geldi ve içlerinden isimli ve Allah yazılı olanları ayırıp sergilemeye başladılar" şeklinde konuştu. Bu özel ürünler, hem müşteriler hem de iş yeri için manevi bir değer taşıyor ve satışı yapılmıyor. Uzun yıllardır koruma altında tutulan bu çerçeveler, Sivas’ın kültürel zenginliğini yansıtıyor.