Siyaset »

Tel Aviv'de Netanyahu, Shin Bet Yetkilisi Ben Ezra'yı Atadı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Shin Bet yetkilisi Shmuel Ben Ezra'yı Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atadı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail iç istihbarat teşkilatı Shin Bet’in Operasyonel Teknoloji ve Siber Teknoloji Departmanı eski Başkanı Shmuel Ben Ezra’yı Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı ve Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görevlendirdiğini duyurdu. Netanyahu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Ben Ezra’nın İsrail’in savunma sanayii alanındaki katkılarına dikkat çekerek, "Shmuel, güvenlik, teknoloji ve siber teknoloji konularında 30 yıllık bir tecrübeye sahip" ifadesini kullandı.

Ben Ezra’nın, İsrail’in hava savunma sistemlerinde kullanılan "Arrow 3" füzelerinin üretiminde önemli bir rol üstlendiğini belirten Netanyahu, Ben Ezra’nın uluslararası deneyimi ve ulusal güvenlik alanındaki birikiminin, İsrail’in güvenliğini daha da güçlendireceğini savundu.

Arrow 3 Füzeleri

ABD-İsrail ortak yapımı olan Arrow 3 füzeleri, İsrail’in en ileri uzun menzilli savunma sistemi olarak kabul edilmektedir. Bu füzelerin, savaş koşullarında İran’dan fırlatılan balistik füzeleri ve benzeri tehditleri atmosferin dışında etkisiz hale getirmek için tasarlandığı bilinmektedir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.