Kütahya Çavdarhisar'da Doğa Turizmini Canlandıracak Yeni Karavan Projesi
Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde doğa turizmini artırmayı amaçlayan yeni bir karavan ve çadır kamp projesi hayata geçiriliyor. Proje, bölgenin turizm potansiyelini geliştirmek için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil İbrahim Topbaş, bu projeyle ilgili yaptığı açıklamada, doğayla iç içe bir yaşam alanı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Baraj manzarasına sahip alanda gerçekleştirilecek çalışmalarla, hem ilçe halkına hem de dışarıdan gelecek ziyaretçilere modern bir kamp ve dinlenme alanı sunulacak. Topbaş, projenin bölgenin turizm potansiyeline büyük katkı sağlayacağını vurguladı.
Başkan Topbaş, alanın 20 yıllığına Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden kiralandığını ifade etti. Ayrıca, bölgenin daha cazip hale getirilmesi için çeşitli çalışmalar yürütüleceğini sözlerine ekledi.
Karavan ve Çadır Kamp Alanları Oluşturulacak
Proje dahilinde karavan ve çadır kamp alanlarının inşa edileceğini belirten Topbaş, son yıllarda Türkiye'de doğa ve kamp turizmine olan ilginin arttığını kaydetti. Bu nedenle, Çavdarhisar'da önemli bir yatırım yapılması planlanıyor.
Bölgenin doğal yapısının korunmasına da önem vereceklerini belirten Topbaş, kamp alanları yanında piknik alanlarının da geliştirileceğini, ziyaretçilerin konforlu vakit geçirebileceği sosyal alanların oluşturulacağını ifade etti.
Altyapı Çalışmaları Tamamlandı
Proje alanındaki temel altyapının önemli ölçüde tamamlandığını söyleyen Başkan Topbaş, elektrik, su, tuvalet ve banyo gibi ihtiyaçlar için gerekli tesislerin mevcut olduğunu belirtti.
Topbaş, "Altyapı açısından önemli bir aşamayı geride bıraktık. Şu anda elektrik, su, tuvalet ve banyo hizmetleri mevcut. Bundan sonraki süreçte alanın daha kullanışlı ve modern hale gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Hedef: Doğa Turizminin Gözdesi Olmak
Projeyi daha kapsamlı hale getirmek için ekonomik destek arayışında olduklarını ifade eden Topbaş, gerekli kaynakların sağlanması durumunda yatırımların hız kazanacağını söyledi. Baraj manzarası ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bölgenin, gelecekte Çavdarhisar’ın en önemli turizm merkezlerinden biri olması hedefleniyor. Topbaş, "Burası sadece ilçemizin değil, Kütahya’nın da en güzel piknik ve karavan konaklama alanlarından biri olacak. Doğayla iç içe yapısı, temiz havası ve eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerin tercih edeceği bir destinasyon haline getirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.