Yaşam »

Eskişehir'de Hikmet Sungur, Hayranı Olduğu Otobüsün Minyatür Modelini Sergiliyor

Hikmet Sungur, hayranı olduğu 302 model otobüsün minyatür halini yaklaşık 8 ay süren bir çalışmayla Eskişehir'de sergilemeye başladı. Gerçek motorlu ve yürür vaziyette olan bu otobüs, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir'de düzenlenen klasik otobüs buluşmasında, Hikmet Sungur'un yaklaşık 8 ay süren çalışmasıyla ortaya çıkan minyatür otobüs dikkat çekti. Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, her biri döneminin ruhunu yansıtan 35 klasik aracın yanı sıra, bu özel minyatür otobüs de sergilendi. Baba mesleği olan şoförlükten ilham alan Sungur, bu otobüsü birebir ölçülerde, 1/2.7 oranında küçültüp, gerçek motorlu hale getirdi.

Hikmet Sungur, projenin ayrıntılarını paylaşarak, "Bu araç benim için çok özel. '302' olarak bilinen modelin birebir minyatürünü yaptım. İnternetteki adresim bile 302. Bu projeyi hayata geçirmek için uzun bir süre çalıştım. Bütün detaylarıyla, sis farları, sinyaller ve kapı kolları dahil, aslına uygun olarak üretildi. İnsanlar bu fotoğraflara baktıklarında, bunun bir oyuncak değil, büyük bir otobüs olduğunu düşünecekler." dedi.

Sungur, projenin maliyetine de değinerek, "Bursa esnafından büyük destek aldım. Maddi ve manevi katkıları olmadan bu projeyi gerçekleştiremezdik. Ustalara fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini göstermek istedim. Maliyetini tam olarak hesaplamadım ama böyle bir aracın tekrar yapılması 1,5 milyon TL'yi bulur." şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.