Bingöl Solhan'da Bayramda Yüzen Adalar'a Gelen Ziyaretçi Sayısı Artış Gösterdi
Bingöl'ün Solhan ilçesindeki Yüzen Adalar, Kurban Bayramı tatilinde yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı. Ziyaretçiler, göl üzerindeki hareket eden adacıkların üzerinde yürüyerek eşsiz bir deneyim yaşarken, manzaranın tadını çıkararak bol bol fotoğraf çekti.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yüzen Adalar, Türkiye'nin nadir doğal oluşumları arasında yer alıyor ve her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Bayram tatilinde burayı tercih edenler, adaların sunduğu doğal güzelliklerin keyfini çıkardılar. Ziyaretçiler, göl üzerindeki adacıkların hareket etmesiyle oluşan eşsiz manzarayı görmek için buraya akın etti. Ziyaretler sırasında aileler, bu doğal güzellikler eşliğinde anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekmeyi ihmal etmedi.
Bayram için Bingöl’e gelen Adem Caner, "Bingöllüyüm ama İstanbul Pendik’te yaşıyorum. Her bayram olduğu gibi bu sene de tekrar Bingöl’e geldik ve bayram klasiği Yüzen Adalar’ı ziyaret etmeden dönmek olmaz dedik. Buranın değerini bilmek ve sahip çıkmak lazım. O yüzden her bayram olduğu gibi bu sene de buradayız" dedi.
Diğer bir ziyaretçi Azime Hakseven ise Yüzen Adalar'dan etkilendiğini ifade ederek, "İçerik üreticisiyim ve buraya içerik üretmek için geldim. Aynı zamanda arkadaşlarımı ziyaret ettim. Şu an Bingöl’ün Solhan ilçesindeyiz. Yüzen Adalar’a geldik ve burada balık olduğunu da gördüm, çok şaşırdım. Yüzen Adalar gerçekten çok güzel ve etkileyici bir yer" şeklinde konuştu.