Tokat’ta Yeşilırmak’ın taşması sonucunda 8 asırlık Selçuklu köprüsünün 3 gözü suyla doldu.
Tokat’ta meydana gelen taşkın nedeniyle 788 yıllık tarihi köprü su altında kaldı. Almus Barajı’ndan yapılan su tahliyesi ve sağanak yağışlar sonrası tarım arazileri de etkilendi.
Tokat’ta etkili olan sağanak yağışlar ve Almus Barajı’nın doluluk seviyesinin artmasıyla birlikte dolusavaktan su tahliyesi yapılmaya devam edildi. Bu durum, Yeşilırmak’ta taşkına neden oldu. Irmak kenarındaki tarım arazileri su baskınına uğrayarak kullanılamaz hale geldi. Özellikle Pazar ilçesinin girişinde bulunan ve 1238 yılında inşa edilen Selçuklu taş köprüsünün 4 gözünden 3’ü tamamen suya gömüldü.
Yöre sakinlerinden Cemalettin Horosan, yaşanan durumu değerlendirerek, "1993 yılında da benzer bir taşkın yaşanmıştı. O dönem de bu aylarda ırmakta su seviyeleri yüksekti. Geçimimizi sağladığımız arazilere ulaşamadık. Bu sene ise yağışlar daha yoğun oldu. Ekimini yaptığım 70 dönüm arazim tamamen su altında kaldı. Ekilen arazinin dekar başına 8 bin TL masrafı var. Bunun üstesinden nasıl geleceğimizi bilmiyoruz. Su seviyesinin bu kadar yükseldiğini düşünmemiştik. Bu tarih, bizim için unutulmaz bir anı olarak kalacak. Allah bir daha böyle bir durumu yaşamayı nasip etmesin.” şeklinde konuştu.
Olayla ilgili olarak, yerel yetkililer ve tarım uzmanları, taşkın nedeniyle oluşan hasarın tespit edilmesi ve çiftçilere destek sağlanması için çalışmalar yürütmekte. Ayrıca, bölgedeki su seviyesi ve hava durumu da dikkatle izleniyor.