Fransa Atlantik Okyanusu'nda Rus petrol tankerine operasyon düzenledi.
Fransa, Atlantik Okyanusu'nda Rus petrol tankerine yönelik bir müdahalede bulundu. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, operasyonun uluslararası sularda gerçekleştirildiğini ve kararlılıklarının devam ettiğini vurguladı.
Fransa'nın gerçekleştirdiği bu operasyon, uluslararası sularda, Birleşik Krallık ve diğer ortakların desteğiyle yapıldı. Cumhurbaşkanı Macron, Fransız Donanması'nın Rusya'dan gelen Tagor isimli tankerini durdurduğunu duyurdu. Açıklamasında, "Kararlılığımız sarsılmaz ve tavizsizdir" diyerek, deniz hukukuna uygun hareket ettiklerini belirtti.
Macron, uluslararası yaptırımları ihlal eden ve Rusya'nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşı finanse eden gemilerin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu gemilerin çevre ve güvenlik açısından tehdit oluşturduğunu da vurguladı.
Kremlin'den Tepki
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitriy Peskov, tankere el konulmasını "yasa dışı" olarak nitelendirdi. Peskov, bu durumu "uluslararası korsanlığa varan bir eylem" olarak değerlendirdi ve Rusya'nın taşıdığı yükün güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri alacağını açıkladı.