Asayiş »

Gaziantep Araban'da Yangınlar İçin Ormanlık Alana Arazi Yolu İstendi

Gaziantep’in Araban ilçesindeki Hasanoğlu ve Sarıtepe mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, ormanlık alanda yaz aylarında sık meydana gelen yangınlar nedeniyle tedbir amaçlı arazi yollarının açılmasını talep etti.

Araban ilçesine bağlı Hasanoğlu ve Sarıtepe mahallelerinde ikamet eden vatandaşlar, yaz mevsiminde ormanlık alanda sık sık yangınların yaşandığını dile getirdi. Yangınlar sonrasında müdahale eden ekiplerin zorlu arazi koşullarında sorun yaşadığını belirten mahalle sakinleri, orman kanunu gereğince yangınla mücadele için bu alanlarda gerekli yolların açılmasının zaruri olduğunu vurguladı.

Vatandaşlar, Hasanoğlu ile Sarıtepe mahalleleri arasındaki ormanlık alanda olası yangınlara hızlı bir şekilde müdahale edilebilmesi adına yangın emniyet yolunun büyük önem arz ettiğini belirterek, yetkililerden bu yolun bir an önce açılmasını talep etti. Ayrıca, bu tür tedbirlerin yangınlarla mücadelede etkili olacağını düşündüklerini ifade ettiler.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.