Asayiş »

Gaziantep Şahinbey'de Cinayet Davasında Sanıkların Savunması Dikkat Çekti

Gaziantep'te 30 Ağustos 2025 tarihinde yaşanan cinayet davasında sanıkların olay sonrası yemek yedikleri ve yaşananları arkadaşlarına anlattıkları ifade edildi. Dava, Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

Gaziantep'te 30 Ağustos 2025 tarihinde meydana gelen cinayet olayının duruşması, Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar, sanık avukatları ve maktulün ailesi katıldı. Duruşmada, sanıkların olay günü yaşadıkları ve ardından bağ evine giderek yemek yediklerine dair ifadeleri dikkat çekti.

Olayın Ardından Yemek Yedikleri İddiası

Duruşmada savunma yapan sanık Ş.Z., olayın ardından ailesiyle birlikte ablasının evine gittiklerini belirtti. Evin camında kurşun izleri gördüğünü ifade eden sanık, daha sonra olayın faillerinden biriyle konuştuğunu ve diğer sanıklarla durumu paylaştığını anlattı. Sanık, olay yerine giderken motosikletten inmeden yanlarına yaklaştıklarında maktulün kendilerini görünce işaret ettiğini, ardından yanlarındaki şahsın ateş açtığını belirtti. Olay sırasında panik halinde motosikleti kaçış yönünde sürdüğünü ifade eden sanık, olay yerinden ayrılırken arkasında silah sesleri duyduğunu aktardı. Bağ evine gittiklerinde yaşananları konuştuklarını ve Volkan’ın kendilerine tepki gösterdiğini söyledi.

Maktul ile Husumetim Yoktu

Sanık Muhammet Murat D., olaydan bir gün önce sanıklardan birinin kendisini aradığını ve alkol alındığını aktardı. Olay günü sanıklarla birlikte parka gittiğini ve silah sesleri duyduğunda kendi silahını çıkardığını belirten sanık, karşı tarafa ateş ettiğini söyledi. Olaydan sonra bağ evine döndüklerinde yaşananları anlattıklarını belirtti. Maktul Mehmet Akdeniz ile herhangi bir husumetinin olmadığını ve olayın yaşanmaması gerektiğini dile getirdi.

Diğer sanıklar ise suçsuz olduklarını savunarak tahliyelerini talep ettiler. Tanık Cemal H., olay günü Mehmet ile parka gittiklerini ve motosikletten gelen şahısların ateş açtığını ifade etti. Duruşmada, maktul yakınları da sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, Cumhuriyet savcısı tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması ve tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olayın Geçmişi

Olay, 30 Ağustos tarihinde Şahinbey ilçesine bağlı Bülbülzade Parkı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Akdeniz ve arkadaşları, motosikletle gelen 4 şüpheli tarafından silahlı saldırıya uğradı. Çevredekilerin durumu 112 Acil Sağlık Merkezine bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekipleri, ağır yaralanan Mehmet Akdeniz’i hastaneye kaldırdı. Ancak tüm müdahalelere rağmen genç hayatını kaybetti. Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayetle ilgili 7 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.