Yerel »

Mersin Tarsus'taki İki Mahallede İçme Suyu Sorunu Çözüldü

Mersin Tarsus'undaki Çöplü ve Yaramış mahallelerinde uzun süredir devam eden içme suyu problemi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ'nin gerçekleştirdiği çalışmalarla sona erdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in liderliğinde, içme suyu sorununu çözmek amacıyla MESKİ tarafından başlatılan projede, Tarsus ilçesine bağlı Çöplü ve Yaramış mahallelerinde toplam 8 bin 756 metre uzunluğunda HDPE içme suyu hattı döşenmiş ve yeni bir terfi istasyonu inşa edilmiştir. Bu çalışmalar, yıllardır süregelen su sıkıntısını ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

Mahalle Sakininin Yorumları

Mahalle sakini Ayşe Hiçkorkmaz, geçmişte su sıkıntıları yaşadıklarını belirterek, "Suyumuz çıktı ama önceden çok sıkıntılıydık. Ev içinde çok sıkıntılar çektik. Kovalarla su çıkarıyorduk. Enerjimiz dolmuyordu. Makineler çalışmıyordu. Çamaşır ve bulaşıkları elimizde yıkıyorduk. Şimdi sorunumuz yok. Başkanımız su bağladı, çok teşekkür ettik. Allah razı olsun" şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.