Kültür Sanat »

Bingöl Solhan'da Kadınların Hazırladığı El Emeği Ürünleri Sergilendi

Bingöl’ün Solhan ilçesinde dezavantajlı kadınların hazırladığı el emeği ürünler, Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen yıl sonu sergisinde sergilendi. Vatandaşlar stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde, yerel kadınların yıl boyunca emek vererek ürettikleri el emeği ürünler, Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği yıl sonu sergisinde sergilendi. Katılımcılar, sergi alanında ürünleri inceleyerek, kadınların yaptığı çalışmalar hakkında detaylı bilgi alma fırsatı buldu.

Serginin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Çiftçi, serginin büyük bir emek ve özveriyle hazırlandığını vurgulayarak, "2025-2026 eğitim öğretim yılına ait kursiyerlerimizin ve usta öğreticilerimizin hazırlamış olduğu yıl sonu sergisindeyiz. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu sergi, yıl boyunca gösterilen çabanın bir yansımasıdır. Emeği geçen tüm usta öğreticilerimize, kursiyerlerimize ve Halk Eğitim Merkezi yöneticilerimize teşekkür ediyorum," dedi.

Sergi açılışına, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Çiftçi, Halk Eğitim Müdürü Nihat Bengiz, Gençlik ve Spor Müdürü Zülfü Çalışkan, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Boncuk, çeşitli kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bu etkinlik, yerel kadınların el emeği ürünlerini tanıtmak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.