Elazığ'da Şehirler Arası Otobüs Terminalinde Köpek Saldırısında Bir Kadın Yaralandı
Elazığ'da dün, şehirler arası otobüs terminalinde köpek saldırısına uğrayarak yaralanan Bircan Uğraş, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Uğraş, sokak köpeklerinin tehlike oluşturduğunu belirterek, bu hayvanların toplatılmasını talep etti.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Elazığ'da, Kırıkkale'de okuyan kızını yolcu etmek amacıyla şehirler arası otobüs terminaline giden 41 yaşındaki 3 çocuk annesi Bircan Uğraş, peron kısmında bulunan kurt cinsi bir köpeğin saldırısına uğradı. Bacağından ve kolundan yaralanan Uğraş, bir vatandaşın köpeği kovalaması sayesinde saldırıdan kurtuldu. Hastanede tedavi edilen Uğraş, yaşadığı anları İhlas Haber Ajansı muhabirine aktardı.
"Bacağımda ve kolumda derin yaralar var"
Köpek saldırısında yaralanan Bircan Uğraş, "Terminale kızımı göndermeye gittim. Gittiğimde orada köpek vardı, köpeğin saldırısına uğradım. Bacağımın iki yerinden ve kolumdan ısırdı. Bacağımda derin yaralar var. Kolumda da aynı şekilde açık yaralar var. Dikiş atılmadı. Sargıyla sarıldı. Ağrısı çok fazla. Vatandaş yardımıma yetişti, Allah ondan razı olsun. O fırçayla köpeği kovaladı, bu yüzden köpek üstümden gitti. Yoksa beni paramparça ederdi. Birçok vatandaş vardı ancak hiçbirisi müdahale edemedi. Bir vatandaş da kemerle bacağımı sardı, kanama fazla olmasın diye. Allah ondan da razı olsun. Bu saldırı bir anda gerçekleşti. Hiç farkına dahi varamadım. Terminalin içinde gezdiğini gördüm. Köpeğe yakın değildim, aramızda epey mesafe vardı. Birden kızımın arkadaşı, 'Bircan abla köpek geldi' dedi. Yüzümü çevirmemle köpek bacağımı tuttu. O an ne yapacağımı bile şaşırdım. Kendimi yerlere attım. Vatandaşlar üstüme toplandı. Bir genç fırçayla köpeği kovaladı. Onun sayesinde kurtuldum. Kızımı Kırıkkale’ye göndermek için terminale gitmiştim" şeklinde konuştu.
"Hayvanlara kötü demiyorum ama sokak hayvanları toplatılsın"
3 çocuk annesi Uğraş, sokak hayvanlarının toplatılmasını isteyerek, "Çünkü tehlike saçıyorlar. Hayvanlar güzeldir, ben kötü demiyorum ama kim bakıyorsa kendi evinde baksın, sokakta değil. Sokakta çocuklarımız var; biz bile dışarıda serbest gezemiyoruz. Hayvanlara kötü demiyorum ama sokak hayvanları toplatılsın. Şikayetçi oldum. İnsan canı yerde değildir. Ağrılarım çok, bacağım bir taraftan ağrıyor, kolum bir taraftan ağrıyor. Gece ağrılarımdan dolayı yatamadım" ifadelerini kullandı.