Asayiş »

Denizli'deki Otobüs Kazasında Hayatını Kaybeden Anne ve Kızı İzmir'de Defnedildi

Denizli'deki otobüs kazasında hayatını kaybeden Gule Tayboğa ve kızı Fatma Kartal, İzmir'de toprağa verildi. İkili, Antalya'nın Alanya ilçesindeki diğer kız kardeşlerinin mezarını ziyaret etmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

Kaza, 31 Mayıs gecesi Aydın-Denizli Otoyolu Sarayköy ilçesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, İzmir - Antalya seferini yapan ve Mustafa Fevzi Merdun'un kullandığı 45 BAH 83** plakalı otobüs, Tırkaz Mahallesi yakınlarına geldiğinde kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle yangın çıkan otobüs, kısa sürede alev aldı. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine kaza bölgesine sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yapılan ilk incelemelerde, otobüs şoförü Merdun ile birlikte yabancı uyruklu bir kişi ve 9 aylık bir bebek de dahil olmak üzere toplam 8 yolcu hayatını kaybetti. Kazada 33 kişi yaralandı ve yaralılar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla Denizli ve Sarayköy'deki hastanelere kaldırıldı.

Cenazeleri İzmir'e Gönderildi

Gule Tayboğa ile kızı Fatma Kartal'ın cenazeleri, Denizli Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından İzmir'e gönderildi. Cenazeleri bugün öğle saatlerinde Buca'daki Şeyh Muhammed Mescidi'ne getirildi. Kılınan namazın ardından anne-kızın cenazeleri Yeni Buca Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kartal'ın, 5 ve 10 yaşlarında iki çocuğu olduğu, Tayboğa'nın ise 8 çocuğa sahip olduğu ve eşini geçen yıl kaybettiği öğrenildi.

Kız Kardeşin Mezarı Ziyareti İçin Yola Çıkmışlardı

Gule Tayboğa ve kızı Fatma Kartal'ın yolda olma sebepleri de başka bir acı ile ilişkilendirildi. Yıllar önce hayatını kaybeden ve Antalya’nın Alanya ilçesindeki diğer kız kardeşin mezarını ziyaret etmek amacıyla otobüse bindikleri öğrenildi. Ancak, bu ziyarete ulaşamadan, anne-kız hayatlarını kaybetti. Aynı kazada hayatını kaybeden anne-kızın, uzun yıllardır kanserle mücadele ettikleri ve hastalığı yendikleri bilgisi de dikkat çekti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.