Güncel »

Datça'da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Şenliği Protokol Üyeleri, Öğretmenler ve Vatandaşların Katılımıyla Gerçekleştirildi

Datça'da düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası Şenliği, katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Programda halk oyunları, sema ve ritim gösterileri sahnelendi. Ayrıca, kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergisi açıldı.

Şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Datça Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ünal Bek, hayat boyu öğrenmenin sadece okul sıralarında değil, bireyin tüm yaşamı boyunca devam eden bir süreç olduğunu vurguladı. Bek, eğitim anlayışlarının "Her yerde, herkes için eğitim" olduğunu belirterek, bireylerin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitim almalarına imkan sağladıklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından, Türk Halk Dansları Antrenörü Burçin Çiftliklioğlu yönetimindeki Datça Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Artvin yöresine ait halk oyunları gösterisi sergiledi. Gösteri, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Sema gösterisi de ilgiyle izlendi. Etkinlik, halk oyunları eğitmeni Enver Keskin’in yönettiği Datça Belediyesi Ritim Perküsyon Ekibi’nin performansıyla devam etti ve katılımcılardan olumlu geri dönüşler aldı.

Programın sonunda, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hazırlanan serginin açılışı yapıldı. Protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen sergide, kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı el sanatları, dokuma, resim ve diğer branşlardaki eserler sergilendi. Datça Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan dokuma ve resim sergisi, hafta boyunca Çatal Mağara’da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Şenlik, katılımcılara teşekkür edilmesi ve serginin gezilmesinin ardından sona erdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.