Kültür Sanat »

Sakarya Akyazı'da SAMEK'in Yıl Sonu Sergisinde 17 Farklı Alanda Eserler Sergilendi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde düzenlenen yıl sonu sergisinde, 17 farklı branşta eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı eserler ziyaretçilerle buluştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) tarafından gerçekleştirilen sergide, giyim, mutfak eğitimi, seramik ve diğer çeşitli el sanatları alanlarında kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri ürünler sergilendi. Serginin açılışına, Akyazı İlçe Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. İlhan Yılmaz, Akyazı Belediye Başkan Vekili Mehmet Öztürk, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Daire Başkanı Alpay Şirin, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Salih Akyüz ve Akyazı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Can katılım gösterdi. Akyazı İlçe Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, sergideki eserlerin büyük bir emekle hazırlandığını belirterek, "Burada gerçekten büyük bir emek ve el emeği var. Zanaatkar hocalarımız muhteşem işler çıkarmışlar. Herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum," ifadelerini kullandı.

Sergide, giyim, çeyiz ürünleri hazırlama, iğne oyası, filografi, dekoratif tablo yapımı, tezhip, hat sanatı ve resim gibi birçok branşta eserler yer aldı. Ziyaretçiler, sergi alanını gezerek kursiyerlerin çalışmalarını yakından inceleme imkanı buldular. El sanatlarına ilgi duyan katılımcılar, sergideki eserleri beğenerek, kursiyerlerin yeteneklerini takdir ettiler.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.