Siirt TSO Başkanı Kuzu, Üyelerini Nefes Kredisi Programına Başvurmaya Davet Etti.
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, TOBB öncülüğünde hayata geçirilen Nefes Kredisi programına üyelerinin başvurmasını istedi. Bu program, küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.
Başkan Güven Kuzu, Nefes Kredisi'nin reel sektöre büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Siirt iş dünyasını programa katılmaya teşvik eden Kuzu, TOBB’a bağlı oda ve borsa üyesi işletmelerin bu krediden faydalanabileceğini belirtti. Kredilerin azami 3 milyon lira olabileceğini ve toplamda 100 milyar lira büyüklüğünde bir kaynağın hazırlandığını ifade etti. Programın ilk aşamasında 25 milyar lira kaynak sunulacak. Kredi başvurularının 8 Haziran 2026 tarihinde başlayacağını hatırlatan Kuzu, "KOBİ’lerimizin üretim ve ticaret faaliyetlerini daha güçlü sürdürmesi için bu kredi paketi önemli bir finansman desteği sunacak. Krediler, 6 ay anapara ödemesiz dönem ile birlikte azami 48 ay vadeyle verilecektir" dedi.
Nefes Kredisi'nin Akbank, DenizBank, QNB Bank, TC Ziraat Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla kullanılacağını belirten Kuzu, programın reel sektörün finansmana erişimini kolaylaştırarak ekonomik sürdürülebilirliğe katkı sağlayacağını ifade etti.
Başkan Güven Kuzu, açıklamasını, "KOBİ’lerimize yeni bir nefes olacak bu finansman desteğinin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, Kredi Garanti Fonumuza ve projeye katkı sunan tüm banka yönetimlerine teşekkür ediyorum. TOBB Nefes Kredisi’nin üyelerimize ve ülke ekonomimize hayırlı olmasını diliyorum" sözleriyle tamamladı.