Konya Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un Altyapısına Destek Verecek
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, muhtemel Marmara depremine yönelik hazırlıklar kapsamında İstanbul’un su ve kanalizasyon altyapısına destek verecek. Uzman ekipler, afet sonrası çalışmalarda aktif görev alacak.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, muhtemel Marmara depremine karşı önemli bir hazırlık süreci başlattı. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde İstanbul’un su ve kanalizasyon altyapısına yönelik destek vermek üzere İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ) ve İLBANK İstanbul Bölge Müdürlüğü ile bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda, afet anında uygulanacak lojistik ve operasyonel süreçler detaylı bir şekilde değerlendirildi.
Toplantıda, İstanbul’a ait içme suyu hatları, isale hatları, kanalizasyon hatları ve kolektör hatları gibi sistemlerin işleyişi hakkında sunumlar yapıldı. İSKİ’nin müdahale imkanları, müdahale zamanında kullanılacak alanlar ve bu süreçte ihtiyaç duyulacak altyapı verilerine ulaşım yöntemleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Coğrafi Bilgi Sistemlerinin kullanımı ve veri entegrasyonu konularında da bilgi alışverişinde bulunuldu.
KOSKİ 2. Bölgeden Sorumlu Olacak
Afet yönetimini daha etkin hale getirmek amacıyla İstanbul, 6 stratejik bölgeye ayrıldı. Konya, İzmir, Samsun ve Antalya ile birlikte 2. Bölge Destek ili olarak belirlendi. Planlamaya göre, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, muhtemel bir deprem sonrası Bakırköy, Zeytinburnu, Fatih, Güngören, Bağcılar, Bahçelievler, Küçükçekmece, Esenler ve Başakşehir ilçelerinde su ve kanalizasyon altyapısına yönelik çalışmalarda görev alacak. KOSKİ, afet sonrasında içme suyu şebekeleri, isale hatları ve kanalizasyon hatlarındaki hasarlara müdahale edecek.
7,5 Büyüklüğündeki Deprem Senaryosuna Göre Hazırlık
AFAD tarafından öngörülen 7,5 büyüklüğündeki deprem senaryosuna dayanan hazırlıklar doğrultusunda, KOSKİ ekipleri yalnızca mevcut altyapı hatlarının onarımında değil, deprem sonrası kurulacak geçici ve kalıcı barınma alanlarının su ve kanalizasyon altyapısının oluşturulmasında da görev alacak.