Hatay Antakya'da Bir Kadın, Düşen Telefonu Sahibine Ulaştırmaya Çalışıyor
Hatay Antakya'da, aracına aldığı yolcudan düşen cep telefonunu bulup sahibine ulaştırmak için çaba gösteren Duygu Karasu, telefonun sahibiyle iletişim kurmayı umuyor.
Antakya ilçesinde yaşayan Duygu Karasu, geçtiğimiz salı günü Gülderen Mahallesi'nden Dikmece Mahallesi'ne doğru yol alırken, yol kenarında iki kadın ve bir çocuk gördü. Havanın sıcak olması nedeniyle bu kişilere yardımcı olmak isteyen Karasu, yolcuları aracına aldı. Yolcuları Dikmece 6’ncı bölgeye bıraktıktan sonra, normal seyrine devam etti. Bir gün sonra aracını yıkamak için oto yıkamaya götürdü. Oto yıkamacı, arka koltukta beyaz renkte bir Iphone 11 marka telefon buldu. Bu durumu fark eden Karasu, telefonu alıp şarj ettikten sonra ekran resmindeki kadının, kendisine binen yolculardan biri olduğunu anladı. Ancak, telefonun ekran kilidiyle korunması nedeniyle sahibine ulaşmakta zorlandı.
Duygu Karasu, "Ağlayanın malı gülene yar olmaz diyerek, bu telefonu sahibine ulaştırmak en güzel şeydir" dedi. Telefonu sahibine ulaştırma isteğiyle ilgili olarak, "Geçtiğimiz salı günü Gülderen Mahallesi’ne gitmek için Dikmece Mahallesi’nden geçiyordum. Ana yolda iki kadın ve bir çocuk gördüm. Hava sıcak olduğu için onları arabama aldım. Daha sonra, inmek istedikleri yerde bıraktım. Ertesi gün arabayı yıkamaya verdim ve oto yıkamacısı araçta bir telefon buldu. Eşim beni arayıp bu durumu bildirdiğinde, hemen aklıma o kadınlar geldi. Telefonu şarj edip açtığımızda, ekrandaki kadın, araca aldığım kadınlardan biriydi. Salı gününden beri sahibine ulaşmaya çalışıyorum ve henüz başarılı olamadım. Umarım buradan sesimi duyar ve sahibi bana ulaşır" şeklinde konuştu.
Karasu, telefonun içinde hatıralar olabileceğine dikkat çekerek, "Telefonda şifre olduğu için giremiyoruz. Telefondan anlayan birine de sordum ama ekran kilidini açmak mümkün olmadı. Umarım sahibi bize bir yerlerden ulaşır" diyerek, yardım çağrısında bulundu.