Sakarya Akyazı'da Yıl Sonu Sergisinde Gazze Teması Öne Çıktı
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde düzenlenen yıl sonu sergisinde 7 bin 500 kursiyer ve 100 usta öğreticinin eserleri sergilendi. "Aile Yılı" ve "Gazze" temalı çalışmalarla dikkat çekildi.
Sakarya Akyazı'da 1-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında açılan halk eğitimi merkezi yıl sonu sergisi, katılımcılara birçok alanda eser sunuyor. Sergide yer alan "Aile Yılı" ve Gazze temalı özel çalışmalar, ziyaretçilerin ilgisini çekti.
Akyazı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Salih Akyüz, sergi açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl çok verimli bir eğitim dönemi geçirdiklerine vurgu yaptı. Akyüz, "Bu yıl, müzikten el sanatlarına kadar birçok alanda kurs açtık. 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısıyla sergimizi düzenledik. Yöresel temalar oluşturduk ve Gazze'yi de unutmadan bu sergide yer verdik." şeklinde konuştu.
Sergide "Aile Yılı" kapsamında hazırlanan çalışmaları anlatan Halk Eğitimi Kursu Usta Öğreticisi Esra Uluköylü ise, toplumsal değişime dikkat çekmek istediklerini belirtti. Uluköylü, "Aile Yılı vesilesiyle aile yaşantısına odaklandık. 50'li yıllardan günümüze kadar olan farklı dönemleri ele aldık. 50'li yıllarda geniş aile yapısı, 80'li yıllarda çekirdek aile ve günümüzde ise tek çocuk ya da çocuksuz aile yapısını vurgulamak istedik." dedi.