Asayiş »

Muğla Yatağan'da 3 Gün Süren Arama Çalışmalarında Kayıp Yaşlı Kadın Cansız Bulundu

Muğla'nın Yatağan ilçesinde 3 gündür kaybolan 84 yaşındaki Gülayşe Çoban, yapılan arama çalışmaları sonucunda cansız bedeniyle bulundu. Ekipler, yaşlı kadının evine 1,5 kilometre mesafede yer alan metruk bir binada cesedine ulaştı.

Edinilen bilgilere göre, Yatağan ilçesi Yava Mahallesi'nde yaşayan 84 yaşındaki Gülayşe Çoban, en son üç gün önce mahalle sakinleri tarafından görülmüştü. Bu tarihten sonra kendisinden haber alamayan yakınları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirerek yardım talep etti.

Bu ihbar üzerine, bölgeye jandarma ekipleri hızla sevk edildi ve kaybolan kadının bulunması için geniş çaplı bir arama çalışması başlatıldı. Jandarma, çalışmaları daha etkili hale getirmek amacıyla AFAD'dan destek istedi. Gelen talep doğrultusunda AFAD ekipleri de olay yerine intikal etti.

Yava Mahallesi ve çevresindeki zorlu arazide ilk gün akşam saatlerine kadar yürütülen arama faaliyetleri sonucunda herhangi bir bulguya ulaşılamadı. Ancak, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte arama çalışmaları daha da genişletildi. Bu süreçte, Jandarma ve AFAD ekiplerinin yanı sıra MAG AME (Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği) ve NAK (Arama Kurtarma) ekipleri, Jandarma İz Takip Köpeği ve çok sayıda yerel köylü de destek verdi.

Koordineli bir şekilde yürütülen titiz çalışmalar neticesinde, ekipler kayıp yaşlı kadının cansız bedenine ulaştı. Gülayşe Çoban, evine 1,5 kilometre mesafede bulunan metruk bir bina içerisinde hareketsiz halde bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, yaşlı kadının hayatını kaybettiği belirlendi.

Çoban’ın ölüm haberini alan yakınları büyük bir üzüntü yaşadı. Yaşlı kadının cansız bedeni, otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı bildirildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.