Güncel »

Bağcılar'da 06.06.2026 Tarihinde Evlilik İçin Nikah Salonlarına Yoğun İlgi Var

Bağcılar'da 06.06.2026 tarihinde evlenmek isteyen çiftler, Kadir Topbaş Halk Sarayı'na akın etti. Bu özel tarih, birçok çift için unutulmaz anılar biriktirmek adına büyük önem taşıyor. Yoğun ilgi nedeniyle nikah işlemleri sabah saatlerinden itibaren başladı.

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde, çiftler 06.06.2026 tarihinde dünya evine girmek için Kadir Topbaş Halk Sarayı'na akın etti. Özel bir tarihle evliliklerini taçlandırmak isteyen gelin ve damatlar, bu tarihi seçerek unutulmaz anılar biriktirmek istiyor. Nikah sonrası Bağcılar Belediyesi, çiftlere hediyeler takdim etti.

Özel Tarih ve Anlamı

Gelin Aslı Şanlı, tarihi seçmelerinin nedenini "Tarihteki uyumu beğendiğimiz için seçtik. Damat beyin unutmaması açısından mantıklı bir karar" şeklinde ifade etti. Gelin, "Herkese mutluluklar diliyorum. Çok güzel bir tarih, çok güzel şeyler getirsin bize" dedi.

Gelin İlayda Turgut, süreçlerini şöyle anlattı: "Haziran ayına karar verdik. Haziran olunca da 2026 yılı, Haziran ayı da 6. ay. Bir bakalım 6’sı mı, 16’sı mı, 26’sı mı uygun olacak dedik. Şansımıza 6’sı da cumartesi gününe denk geliyordu. Biz de 06.06.2026 tarihini tercih ettik. Söylerken bile bir ahengi var. Mutluyuz, heyecanlıyız." Ayrıca, diğer çiftlere de seslenerek, "İnşallah siz de benim gibi istediğiniz tarihi yakalayabilirsiniz" dedi.

Yoğun Başvurular

Damat Kerem Kurnaz, bu tarihi almak için çok çaba harcadıklarını belirtti: "Bu tarihi almak için Aralık ayında başvurduk. 3-4 tane evlendirme dairesine başvurduk, hiçbir yerde yoktu. Sonunda burada bulduk. Özel anımızın özel kalması için bu tarihi seçtik. O yüzden çok mutluyuz." dedi.

Nikah Memurunun Açıklamaları

Nikah memuru Halil İbrahim Albayrak, "Zamane gençlerimiz, günümüzün gençleri böyle özel tarihlere özen gösteriyor. Biz de Bağcılar Belediyesi olarak 06.06.2026 tarihini bu gençlerimize ayırdık. Sabah 10.30’da başladık nikah kıymaya, gece 22.30’a kadar da nikah işlemlerimiz devam edecek. Hiçbir gencimizi geri göndermedik. Yaklaşık 60 tane nikahımız var bugün." diyerek, yaşanan yoğunluğun nedenini açıkladı. Bu özel tarih nedeniyle misafirler ve çiftler tarafından yoğun bir talep olduğunu ve bu talebi karşılamak için tüm ekiplerinin çalıştığını belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.