Mersin Bozyazı'da Yasa Dışı Kenevir Ekimi Yapan 2 Kişi Tutuklandı.
Mersin'in Bozyazı ilçesinde ormanlık alanda yasa dışı kenevir ekimi gerçekleştiren 2 kişi suçüstü yakalanarak tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre, Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Mersin ve Bozyazı Jandarma Komutanlığı ekipleri uyuşturucu ile mücadele kapsamında planlı bir çalışma yürüttü. Bu çerçevede, Bozyazı ilçesi Kızılca Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda kenevir bitkisi yetiştirildiği bilgisini aldı. Jandarma ekipleri, bahse konu alanda saha araştırması yaparak harekete geçti. Yapılan detaylı incelemede, yerleşim yerinden uzak bir bölgede bulunan dere kenarında, yaklaşık 30 metrekarelik bir alanın kenevir bitkisi ekimi için kullanıldığı, ayrıca sulama için 100 metre uzunluğunda bir hortumun çekildiği tespit edildi.
Şüphelilerin hortumları kontrol ettikleri sırada yakalandıkları bildirildi. Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda ekim alanını uzaktan izleyen jandarma ekipleri, ormanlık alandan yürüyerek bitkilere yaklaşan iki şahsı gözlemledi. Bu şahıslar, ekim alanına bırakılan sulama hortumunu kontrol ederken suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar M.U. ve A.U.'nun yetiştirdiği toplam 402 kök kenevir bitkisi söküldü.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli, "Esrar Elde Etmek Amacıyla Kenevir Ekme Suçu"ndan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu operasyon, bölgedeki uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünün bir göstergesi oldu.