Yerel »

Konya Bozkır ve Akören Sınırlarında Yer Alan Mavi Boğaz Kanyonu, Doğaseverlere Hitap Ediyor

Konya’nın Akören ve Bozkır ilçeleri arasında yer alan Mavi Boğaz Kanyonu, 2021 yılında tabiat parkı ilan edilmesinin ardından artan ziyaretçi sayısıyla dikkat çekiyor. Ziyaretçiler, kanyonun sunduğu doğal güzellikler ve kamp yapma olanakları ile keyifli anlar geçiriyor.

2021 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan kararla tabiat parkı statüsüne kavuşan Mavi Boğaz Kanyonu, toplamda 530 hektarlık bir alanı kaplıyor. Kanyon, ortasından akan Çarşamba Çayı’nın oluşturduğu doğal vadi ile iki tarafındaki yüksek kayalıklarıyla görsel bir şölen sunuyor. Avdan köyünden başlayarak Balıklava köyüne kadar uzanan kanyon, yaklaşık 35 kilometre uzunluğa sahip. Ziyaretçilerine kampçılık faaliyetleri için uygun alanlar sunan bu bölge, çadır ve karavan tatili yapmak isteyenler için cazip bir seçim haline geldi. Çarşamba Çayı'nın debisi, yağış koşullarına göre değişkenlik gösterirken, Beyşehir Gölü’nden gelen Çarşamba Kanalı ile birleşmesi kanyona eşsiz manzaralar katıyor.

Yerli ve yabancı birçok ziyaretçi, bu doğal güzellikleri keşfetmek için Mavi Boğaz Kanyonu'nu tercih ediyor. Kanyonun sakin ortamı, doğa ile iç içe kamp yapma imkanı sunması nedeniyle oldukça beğeniliyor. Ziyaretçiler, buranın kafa dinlemek için ideal bir mekan olduğunu belirtiyor. Ancak, kanyonun yüksek kesimlerinde meydana gelen yağışların etkisiyle suyun renginin mevsimsel olarak değiştiği gözlemleniyor. Bu durum, kanyonun doğal yapısına farklı bir boyut kazandırıyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.