Kartepe'de Anaokulu Öğrencileri Geri Dönüşüm Defilesi Düzenledi
Kartepe'de düzenlenen etkinlikte, anaokulu öğrencileri geri dönüşüm temalı kostümlerle podyuma çıktı. Etkinlik, çevre bilincinin artırılması amacıyla gerçekleştirildi.
Kartepe Belediyesi, Çevre Haftası kapsamında Uzuntarla Mahallesi'ndeki Yeşiltepe Anaokulu'nda özel bir etkinlik düzenledi. Sıfır Atık Atölyesi'nde geri dönüşümün önemini öğrenen anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velilerinin desteğiyle gazete, plastik kapak, karton ve poşet gibi atık malzemelerden kostümler hazırladı. Hazırladıkları kostümlerle geri dönüşüm defilesine katılan minikler, etkinlikteki podyumda sergiledikleri performansla büyük beğeni topladı. Etkinlik sırasında Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Başkan Kocaman, çocuklar için hazırlanan "Kiraz ve Kestane" adlı hikaye kitabını miniklere okudu.
Çevre Bilinci Erken Yaşta Başlar
Etkinliğin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Kocaman, "Çevre bilinci ve sıfır atık yaklaşımı, erken yaşlarda edinilen en kıymetli alışkanlıklardandır. Bugün burada evlatlarımızın, velilerimizin ve öğretmenlerimizin el ele vererek ortaya koyduğu bu duyarlılık bizleri çok mutlu etti" dedi. Bu tür etkinliklerin çocuklarda çevre bilincinin gelişmesine katkıda bulunduğunu vurguladı.