Eğitim »

Diyarbakır Yenişehir'de Optisyenlik Meslek Birliği Eğitim Çalıştayı Gerçekleştirildi

Diyarbakır'da düzenlenen "Optisyenlik Meslek Birliği Eğitim Çalıştayı" ile miyop vakalarının artışı ve alınması gereken önlemler konuşuldu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Diyarbakır'da, dünya genelinde hızla artan miyop vakaları ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla "Optisyenlik Meslek Birliği Eğitim Çalıştayı" düzenlendi. Yenişehir ilçesinde bulunan DTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen bu etkinlikte, uzmanlar ve sektör temsilcileri bir araya gelerek miyopun nedenleri, yaygınlaşma sebepleri ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Çalıştayda, katılımcılar bilimsel araştırmalara atıfta bulunarak, önümüzdeki yıllarda dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 50'sinin miyop olabileceğine vurgu yaptılar. Özellikle çocukların uzun süre ekran karşısında kalmasının ve açık havada geçirilen zamanın azalmasının bu konuda önemli risk faktörleri oluşturduğuna dikkat çekildi.

Çalıştaya Katılanlar

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez düzenlenen çalıştaya, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Doğu Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Abdurrahim Erdoğan, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Başkanı Ayhan Demircan ve çok sayıda optisyen katıldı. Çalıştayda konuşan Mehmet Kaya, bu etkinliğin sivil toplumun örgütlü disiplininin ve gerekliliğinin oluşmasında önemli bir adım olduğunu ifade etti. Kaya, "Burada, seçim için değil, kendi meslek örgütünüzün ve mesleğinizin gelişimi için bir araya geliyorsunuz. Bu çalıştaylar, örgütlerin birlikteliğine katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Meslek Aşkı Vurgusu

Çalıştayda söz alan Abdurrahim Erdoğan, durmadan çalışacaklarını ve mesleklerine olan aşklarını dile getirdi. Erdoğan, "Bizim hiçbir beklentimiz yok, tek beklentimiz meslek aşkımız. Bu mesleğe gönül verenlerin olduğunu biliyoruz. Mesleğimizin sorunlarını bilerek, çözüm yolları arayarak cansiperane bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, optisyenler tarafından DTSO Başkanı Mehmet Kaya'ya plaket takdim edildi. Çalıştay, basına kapalı olarak devam etti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.