Siyaset »

İran, Beyrut’a Saldıran İsrail'le İlgili Açıklama Yaptı

İran, İsrail'in Beyrut’a yönelik saldırılarına ilişkin sert bir açıklama yaptı. İran Devrim Muhafızları Ordusu'na ait Hatemul Enbiya Merkez Karargahı, İsrail'in bu eylemiyle "bütün kırmızı çizgileri aştığını" belirtti. Ayrıca, İsrail’in Lübnan'a yönelik saldırılarını durdurması gerektiği ifade edildi.

İran'dan İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarla ilgili dikkat çekici bir açıklama geldi. İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) bağlı Hatemul Enbiya Merkez Karargahı, İsrail'in Lübnan’ın başkenti Beyrut’a yönelik saldırılarına ilişkin sert bir dille uyarıda bulundu. Açıklamada, İsrail’in bir dizi uyarıyı dikkate almadığı ve Beyrut’un güney banliyölerine saldırarak "bütün kırmızı çizgileri aştığı" kaydedildi. Bu bağlamda, daha önce de Lübnan'daki saldırıların durmaması durumunda, işgal altındaki topraklardaki hedeflere yönelik saldırılar düzenleyeceklerini belirtmişlerdi.

Ayrıca, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki ve Beyrut’un banliyölerindeki saldırılarını durdurması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, Tel Aviv yönetiminin saldırılarını artırması veya İran’a karşılık vermesi durumunda "çok daha yıkıcı ve pişman edici" sonuçlarla karşılaşacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra, İsrail’in İran’a yönelik saldırılara misilleme yapması halinde "siyonist rejime ve destekçilerine karşı yıkıcı saldırıların başlayacağı" uyarısı yapıldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.