Erzincan'da Uçkunla Mücadelede İkinci Etap İlaçlama Faaliyetleri Başladı
Erzincan'da haşere ile mücadele kapsamında uçkunla mücadele ilaçlama faaliyetleri başladı. Bu çalışmalar, yaz mevsiminde artış gösteren karasinek ve sivrisinek popülasyonunu kontrol altına almak amacıyla gerçekleştiriliyor.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Erzincan Belediyesi tarafından yürütülen ilaçlama çalışmaları, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor. Kent genelinde cadde ve sokaklarda yapılan bu uygulamalar, mücavir alan içerisinde yer alan 73 mahallede sürdürülecek. İlaçlama faaliyetlerinin, hazırlanan program doğrultusunda eylül ayı sonuna kadar devam edeceği belirtildi.
Belediyenin yaptığı açıklamada, halk sağlığının korunması ve yaz aylarında artan haşere yoğunluğunun önlenmesinin hedeflendiği vurgulandı. Ekiplerin, mahallelerde düzenli ilaçlama çalışmalarını sürdüreceği ifade edildi. Yaz dönemi boyunca karasinek ve sivrisinek popülasyonunun kontrol altında tutulması için belediye ekiplerinin sahadaki faaliyetlerine devam edeceği kaydedildi.