Yerel »

Diyarbakır Kocaköy'de Yaralı Hamile Tavşan Duyarlı Çiftçiler ve Sağlıkçılar Tarafından Kurtarıldı

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde yaralı bir hamile tavşan, çiftçiler ve sağlık çalışanları tarafından tedavi edildi. Yaralı tavşan, çiftçiler Fırat ve Murat Kılıç tarafından Kocaköy Devlet Hastanesi bahçesine getirildi.

Kocaköy ilçesinin kırsal alanında gece saatlerinde yaralı bir tavşan bulan çiftçiler, hayvanın gebe ve bacağından yaralı olduğunu fark etti. Oğlak büyüklüğündeki tavşanı yakalayan Fırat ve Murat Kılıç, hemen Kocaköy Devlet Hastanesi bahçesine getirdi. İlçede veterinerin kapalı olması nedeniyle, çiftçilerin yardım talebi üzerine hastane çalışanları devreye girdi. Sağlık ekipleri, bahçede tavşanın yarasını pansuman yaparak tedavi etti. Yapılan müdahalenin ardından, hamile tavşan sağlığına kavuştu. Çiftçiler, tavşanı doğal yaşam alanına bırakmayı tercih etti. Böylece, tavşanın popülasyonunun artmasına katkı sağlandı. Çiftçiler, yaban hayvanlarının avlanmaması konusunda da çevrelerine çağrıda bulundular.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.