Trabzonspor, Noah Saviolo ile 205. Yabancı Futbolcusunu Kadrosuna Kattı
Trabzonspor, Vitoria'dan transfer ettiği Noah Saviolo ile kulüp tarihinin 205. yabancı futbolcusunu kadrosuna katmış oldu. 22 yaşındaki Saviolo, bordo-mavili takımın tarihindeki 5. Portekizli oyuncu unvanını da elde etti.
Trabzonspor, yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde kadro planlamasına hız kesmeden devam ederken, 22 yaşındaki Portekizli sol kanat oyuncusu Noah Saviolo ile 5 yıllık bir sözleşme imzaladı. Bu transferle birlikte bordo-mavililer, kulüp tarihinin 205. yabancı futbolcusunu kadrosuna dahil etmiş oldu. Noah Saviolo, Trabzonspor'un kadrosuna katılan 5. Portekizli futbolcu olarak dikkat çekiyor.
Karadeniz ekibi, tarihindeki ilk yabancı transferini 1970-1971 sezonunda Romanyalı futbolcu Reculen Koska ile gerçekleştirmişti. Bordo-mavililerin Süper Lig dönemindeki ilk yabancı oyuncu transferi ise 1985-1986 sezonunda Alman futbolcu Jürgen Groh ile olmuştur.
En Fazla Brezilyalılar Tercih Edildi
Trabzonspor, bugüne kadar 54 farklı ülkeden futbolcuyu kadrosuna katmayı başardı. Bordo-mavili ekipte en fazla forma giyen yabancı oyuncular ise Brezilyalı futbolcular oldu. Karadeniz temsilcisi, bugüne kadar 18 Brezilyalı oyuncuyla sözleşme imzalarken, 9 Belçikalı, 8’er Ukraynalı, Slovakyalı, Polonyalı ve Nijeryalı futbolcuyu da transfer etti.
Bordo-Mavililerin Tarihinde 4. Portekizli
Noah Saviolo, Trabzonspor forması giyen 4. Portekizli futbolcu unvanını kazanarak kulüp tarihine geçti. Daha önce bordo-mavili ekipte Joao Pereira, Jose Bosingwa ve Pedro Malheiro gibi isimler Portekizli oyuncular olarak görev yapmıştı.