Siyaset »

Ankara'da TBMM'ye Ziyaretçi Alınmayacak Kararı Alındı

Ankara'da TBMM'ye yapılan ziyaretler, güvenlik gerekçesiyle yasaklandı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bu durumu CHP Genel Başkanlığı'na iletti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığı'na yazdığı bir ileti ile TBMM'ye ziyaretçi alınmayacağını duyurdu. Yazıda, "Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 164’üncü maddesinin birinci fıkrası 'Başkan, Türkiye Büyük Millet Meclisine ait bina, bahçe ve arsaların iç ve dış güvenliğiyle ilgili tertip ve tedbirleri almakla yükümlüdür' hükmünü amirdir" ifadelerine yer verildi. Kurtulmuş, CHP Grubunun 09.06.2026 tarihinde gerçekleştireceği grup toplantısı öncesinde TBMM Yerleşkesi giriş kapılarında yaşanan ciddi güvenlik riski sebebiyle ziyaretçi kabul edilmeyeceğini belirtti. Bu karar, TBMM'nin güvenliğini sağlamak adına alındığı vurgulandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.