Tahran'da Pezeşkiyan: "Savaş Ülkenin Çıkarına Değil" Açıklaması Yaptı
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Tahran'da düzenlenen bir etkinlikte savaşın ülkenin çıkarına olmadığını vurguladı. Ancak onurlarını, topraklarını ve bölgelerini ihlal edenlere karşı teslim olmayacaklarını ifade etti.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, başkent Tahran’da bir etkinlikte yaptığı konuşmada, savaşın ülkenin çıkarlarına uygun olmadığını belirtti. Pezeşkiyan, "Savaş kesinlikle ülkenin çıkarına değil. Ancak onurumuzu, toprağımızı ve bölgemizi ihlal etmeye çalışırlarsa teslim olmayacağız" şeklinde konuştu. Bu ifadesiyle ülkesinin ulusal duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.
Pezeşkiyan, savaş ve kriz dönemlerinin ülkeyi yönetmeyi zorlaştırdığını dile getirerek, İran’ın mevcut zorluklarının üstesinden gelmek için toplumun farklı kesimleri arasında birlik ve işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. "Ülkemizin geleceğini krizlerden ve fırtınalardan kurtaracak şekilde onurlu bir biçimde ilerlemeliyiz" diyen Pezeşkiyan, bu birlikteliğin sağlanmasının önemini bir kez daha hatırlattı.