Güncel »

Kayseri'de RTÜK Başkan Vekili Deniz Güçer, Öğrencilerle Konferans Düzenledi

Kayseri’de Erciyes Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta RTÜK Üst Kurul Başkan Vekili Deniz Güçer, medya ve dijitalleşme konularında öğrencilerle bilgi alışverişinde bulundu.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe RTÜK Üst Kurul Başkan Vekili Deniz Güçer, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansta, medya ve yayıncılığın gelişimi ele alındı. Güçer, televizyon, radyo ve dijital platformların toplumsal etkileri hakkında görüşlerini paylaştı. Dijitalleşmenin medya sektöründe köklü değişimlere yol açtığını ifade eden Güçer, Türkiye’de 116 yerel, 7 bölgesel ve 14 ulusal televizyon kanalı bulunduğunu belirtti. Ayrıca, toplam 893 radyo istasyonu ile birlikte geleneksel medya kaynaklarının hala güvenilir olduğunu vurguladı. Güçer, dijital medya okuryazarlığı ve yapay zeka gibi modern kavramların gündeme geldiğini, ayrıca 90'lı yıllarda özel televizyonların gazete sektörüne karşı verdiği mücadeleleri hatırlatarak, gazetelerin dijital ortama geçiş sürecine dikkat çekti. Sonuç olarak, medya alanındaki gelişmelerin sürekli bir dönüşüm içinde olduğunu dile getirdi.

Konferansın sonunda Deniz Güçer’e bir plaket takdim edildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.