Yerel »

Edirne Enez'de Gerçekleştirilen Deniz Dibi Temizliği Etkinliğinde Çeşitli Atıklar Toplandı

Edirne Enez'de düzenlenen deniz dibi temizliği etkinliğinde, çevre bilincini artırmak amacıyla deniz tabanından çeşitli atıklar, araç lastikleri ve plastik malzemeler çıkarıldı.

Edirne’nin Enez ilçesinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile İlçe Kaymakamlığı öncülüğünde Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında bir deniz dibi temizliği gerçekleştirildi. Bu etkinlikte kamu kurumları, güvenlik birimleri ve su altı sporları ekipleri iş birliği yaptı.

Etkinliğe Enez Kaymakamı Merve Ayık, İl Müdürü Ayşe Sarı, Tarım İl Müdürü İslam Köse gibi yetkililerin yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığı, Enez Emniyeti Deniz Liman Şube Müdürlüğü, Enez İlçe Tarım Müdürlüğü, Enez Orman İşletme Şefliği ve Enez Liman Başkanlığı temsilcileri katıldı. Dalgıçlar, özel ekipmanlarla deniz tabanına inerek çevre kirliliğine neden olan atıkları tespit edip yüzeye çıkardı. Yaklaşık bir saat süren bu titiz çalışma sonucunda çok sayıda atık malzeme toplandı.

Dalış çalışmalarıyla deniz tabanından çıkarılan atıkların, deniz canlıları ve ekosistem açısından büyük riskler oluşturduğu vurgulandı. Bu kapsamda, deniz dibinden araç lastikleri, plastik atıklar ve diğer çeşitli malzemeler çıkarıldı.

Etkinlik sonunda Türk bayrağı açılarak denizde görsel bir şölen oluşturuldu. Katılımcılar, etkinliğin doğanın temizlenmesine ve çevre duyarlılığının artmasına katkı sağladığını belirttiler. Ayrıca bu tür etkinliklerin gelecekte de devam etmesi gerektiği ifade edildi.

Deniz dibinden çıkarılan atık malzemeler, etkinlik sonrasında Enez Belediyesi ekipleri tarafından teslim alınarak uygun şekilde bertaraf edilmek üzere ilgili tesislere gönderildi. Katılımcılar, temiz denizler ve sürdürülebilir çevre korunması için toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı ve çevre farkındalığını artırmaya yönelik çalışmaların ilerleyen dönemlerde de süreceği belirtildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.