İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, KKTC'de Dursun Oğuz ile bir araya geldi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, resmi ziyaret amacıyla geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, Lefkoşa'daki KKTC İçişleri Bakanlığı'nda yapıldı. Bakan Oğuz, KKTC Futbol Milli Takımı'nın formasını Çiftçi'ye hediye etti.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, KKTC'deki resmi temasları kapsamında KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ile bir araya geldi. Lefkoşa'da gerçekleşen görüşmede, Bakan Oğuz, Bağımsız Futbol Birlikleri Konfederasyonu (CONIFA) 2026 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyon olan KKTC Futbol Milli Takımı'nın formasını İçişleri Bakanı Çiftçi'ye takdim etti. Görüşmeye, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de katılım gösterdi.
Türkiye ile KKTC Arasındaki İlişkiler
KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman KKTC'nin yanında olduğunu ifade etti. Oğuz, "Anavatan Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk halkının gelişmesi adına her zaman destek verdi. Türkiye Cumhuriyeti, KKTC'nin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için gerekli yardımları yaptı. Bu desteklerin devam edeceğine inanıyoruz" dedi.
Oğuz, iç güvenlik ve düzensiz göçle mücadelede Türkiye ile yakın iş birliği içinde olduklarını belirtti. "Son zamanlarda ülkemizi etkileyen olayların önlenmesinde kısa sürede etkin sonuçlar aldık. Düzensiz göçle mücadelede Türkiye'nin tecrübelerini KKTC'ye aktarması ile önemli ilerlemeler kaydettik" diye konuştu.
Görüşmenin Önemi
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, misafirperverlik için teşekkür ederek, iki ülke arasındaki iş birliğini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Çiftçi, "Türkiye ve KKTC'nin güvenliği birbirinden ayrılmaz bir bütündür. İki dost ülke arasındaki iş birliğini artırarak karşılıklı güvenliği sağlamış olacağız" dedi.
Görüşmenin ardından Türkiye ve KKTC heyetleri arasında güvenlik, göç ve kaçakçılıkla mücadele konularının ele alındığı bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda, Özellikle iç güvenlik alanında iş birliği ve mevcut durum değerlendirmesi yapıldı. İçişleri Bakanlığı'ndan gelen heyet, iş birliği alanlarını artırmak için çeşitli önerilerde bulundu.
Heyetler arası toplantıya, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin başkanlığındaki Türkiye heyetinde birçok önemli isim yer aldı. Bu isimler arasında, Konya Milletvekili Orhan Erdem, AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan ve Göç İdaresi Başkanı Muhammet Selami Yazıcı da bulunmaktaydı.