Kocaeli'de Denetimlerde 88 Şoföre 326 Bin TL, 23 Market'e 85 Bin TL Ceza Kesildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen toplantısında, yapılan denetimlerde 88 şoföre 326 bin TL, tarihi geçmiş ürün satan 23 markete ise 85 bin TL ceza uygulandı. Toplam ceza miktarı 411 bin TL'yi aştı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği haftalık encümen toplantısında toplam 124 gündem maddesi karara bağlandı. Toplantıda, Emlak ve İstimlak Dairesi, Ulaşım Dairesi, Zabıta Dairesi, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi, İmar ve Şehircilik Dairesi ile Kentsel Dönüşüm Dairesi'nin gündem maddeleri ele alındı. Ayrıca, Körfez Güney Mahallesi Rıhtım Caddesi'nde yer alan balık ekmek satış yeri için 3 yıllık kiralama ihalesi düzenlendi. İhaleye 3 istekli katıldı ve 33 bin TL muhammen bedel üzerinden 51 bin TL ile en yüksek teklif verildi.
Çayırova'daki çay bahçesi için 30 bin 500 TL teklif
Çayırova Cumhuriyet Mahallesi Hasret Sokak’taki kafeterya-çay bahçesi için 3 yıllık kiralama ihalesi gerçekleştirildi. İhaleye tek isteklinin katıldığı bu ihalede, teklif edilen rakam 30 bin 500 TL olarak belirlendi. Ayrıca, Derince Sırrıpaşa (İbnisina) Mahallesi'nde bulunan dernek sosyal tesis yeri için 10 yıllık kiralama ihalesi gerçekleştirildi ve ihaleye tek bir istekli katılarak 4 bin 100 TL teklif sundu.
Sandık tamir ve satış yeri kiralanacak
Başiskele Ovacık Mahallesi'nde bulunan Merkez Hal Tesisleri (sandık tamir ve satış yeri), 2 bin 500 TL muhammen bedelle 3 yıllığına kiralama ihalesine çıkarıldı. İhaleye katılan tek isteklinin sunduğu teklif 2 bin 700 TL olarak kaydedildi.
88 şoföre ceza uygulandı
Encümen toplantısında, ihalelerin ardından gündem maddeleri masaya yatırıldı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, 88 şoföre çeşitli nedenlerden dolayı işlem yapıldığı bildirildi. Şoförlerin sefer saatine uymadığı, güzergah dışına çıktığı, gereksiz bekleme yaptığı, güzergahını tamamlamadığı, belde harici yolcu taşıdığı, aracında havalı korna bulundurduğu ve sefer sırasında sigara içtiği tespit edildi. Söz konusu şoförlere toplamda 326 bin 40 TL idari para cezası uygulandı.
23 markete tarihi geçmiş ürün cezası
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlığını korumak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerde, 23 marketin son kullanma tarihi geçmiş ürün sattığı tespit edildi. Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri raflarından kaldırmayan bu marketlere toplamda 85 bin 215 TL idari para cezası kesildi.