Gaziantep Araban'da Kırsal Mahalleleri Bağlayan Köprü Yenileniyor
Gaziantep’in Araban ilçesinde kırsal mahalleleri birbirine bağlayan köprü yenileme çalışmaları sürüyor. Çalışmalar, köprünün güvenliğini artırmayı hedefliyor.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Araban ilçesinin doğu girişinde yer alan Araban-Fıstıklıdağ grup yolunda köprü inşaatına devam ediyor. Bu çalışmanın amacı, köprünün eski yapısının güvenli hale getirilmesi ve modern bir görünüm kazandırılmasıdır. Sürücüler ve yolcular için risk oluşturan köprünün yenilenmesi, bölgedeki ulaşımın daha güvenli olmasını sağlayacaktır.
Araban merkez ile kırsal mahalleleri birleştiren Akbudak Caddesi’ndeki köprü ve menfez genişletme çalışmaları da yürütülmektedir. Bu kapsamda, ulaşım güvenliğinin artırılması ve trafik akışının daha konforlu hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Projenin kısa süre içinde tamamlanmasının hedeflendiği belirtilirken, bölge sakinleri, yetkililere gerçekleştirilen yenileme çalışmaları için teşekkür etmektedir.