Asayiş »

Sakarya Adapazarı'nda Savcı ve Minibüs Şoförü Arasında Kavga Yaşandı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir minibüs şoförü ile Cumhuriyet Savcısı B.Y.Ç. arasında yaşanan kavga nedeniyle adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Olay, 10 Haziran tarihinde Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kavşaktan dönüş yapan bir minibüsün şoförü ile kavşağa giriş yapan Cumhuriyet Savcısı B.Y.Ç. arasında tartışma çıktı. Savcı B.Y.Ç., aracını yol kenarına çekerek minibüs şoförü ile yüz yüze geldi. Yaşananlar çevredeki vatandaşlar tarafından kaydedilerek, araç kamerası ile saniye saniye belgelendi.

Başsavcılık Açıklama Yaptı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve tarafların beyanları ile kamera kayıtlarının incelendiği belirtildi. Açıklamada, adı geçen Cumhuriyet Savcısı B.Y.Ç. hakkında "Ulaşım Araçlarının Hareketinin Engellenmesi", "Basit Yaralama" ve "Hakaret" suçlarından adli işlem başlatıldığı ifade edildi. Ayrıca, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddesine uygun olarak idari yaptırımların da uygulanacağı duyuruldu. Başsavcılık, soruşturmanın tarafsızlık ve hukukun üstünlüğü ilkeleri doğrultusunda yürütüleceğini vurguladı.

Cumhuriyet Savcısı'ndan Açıklama

Cumhuriyet Savcısı B.Y.Ç’nin avukatı aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, olayın farklı boyutları olduğu savunuldu. Açıklamada, minibüs şoförünün savcının aracındaki adli kimlik kartı ve tanıtım unsurlarını gördükten sonra aracı kasıtlı olarak üzerlerine sürdüğü iddia edildi. Ayrıca, olay esnasında şoförün alkollü ve uyuşturucu etkisinde olabileceği yönünde şüpheler bulunduğu ifade edildi. 112 Acil Çağrı Merkezi'nden ekip talep edildiği, bu esnada aracın güvenli bir şekilde kontrol altına alınmaya çalışıldığı belirtildi.

Taksi Şoförünün Saldırısı

Açıklamada, "Araç durduğunda yanımda olan kişinin savcı olduğumu söylemesi üzerine, olaya sonradan dahil olan taksi şoförü üzerime önce sopayla, sonra bıçakla saldırmıştır." denildi. Bıçak kullandığını kabul eden taksi şoförünün, olaydan 5 gün önce uyuşturucu idrar numunesi verdiği belirtildi. B.Y.Ç, bu tür bir saldırının ciddiyetine dikkat çekerek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan "şoför kimlik kartı uygulaması"nın önemine vurgu yaptı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.